Dnia 05. października 2014 roku ponad czterdzieścioro uczniów naszej szkoły wraz z opiekunami – panem Grzegorzem Stachem i paniami Ewą Kluge, Joanną Ficerman, Dorotą Bąk w godzinach popołudniowych wyruszyło w kierunku Poznania, gdzie od 1800 mogli kibicować drużynie Lech Poznań rywalizującej z GKS Bełchatów.
Mecz był niezwykle pasjonujący. Kolejorz rozpieścił nas aż pięcioma golami, nie dając przy tym okazji drużynie przeciwnej nawet na jednego. Zwycięstwo Kolejorza tym bardziej cieszy, że zdarzyło się to z „Brunatnymi" pierwszy raz od 16 lat. W tej sytuacji pozostaje nam tylko przyłączyć się do słów Kamila Kiereśa, trenera GKS Bełchatów, który po meczu tak go skomentował: „Gratuluję Lechowi okazałego zwycięstwa, który był zdecydowanie lepszy".
Moc emocji zapewnili nam również kibice z KKS Lech Poznań, którzy w tym roku zaskakiwali nas w pierwszej połowie meczu niezwykłym przygotowaniem do wspierania swojej ukochanej drużyny oraz manifestowania sprzeciwu przeciw ważnym dla siebie treściom.
Po meczu udaliśmy się z powrotem w kierunku Piły. Emocje nie opadały do samego końca. W autokarze było niezwykle gwarno i wesoło. Dopiero na parkingu przy ulicy Bydgoskiej, gdy pan Stach zarządził sprzątanie autokaru, miny nam trochę zrzedły. I tak, po popołudniu i wieczorze pełnym wrażeń, zmęczeni i senni udaliśmy się do domów.